Ga naar de top

Haarolie – Nuttige informatie

Waarom zoveel vrouwen neigen naar het gebruik van haarolie

Haarolie is een veelzijdig product. Niet alleen zorgt het voor een lange en intensieve genezing van haar, maar het vult ook de gaten in de haarstructuur. Verder kunnen haaroliën een significant aantal andere alledaagse haarproducten vervangen. Een conventionele haarolie kan worden gebruikt als:

  • een product dat haar opnieuw opbouwt (diepe genezing)
  • een beschermende emulsie (beschermt tegen Uv-radiatie)
  • een afsluitende stof (maakt het lastiger voor toxines om binnen te dringen)
  • een hittebeschermende emulsie (beschermt het haar tijdens het föhnen en stijlen)
  • een intensieve conditioner (levert onmiddelijk vitaliteit)
  • de anti-haaruitvalbehandeling (versterkt de haarzakjes)
  • de haargroeiversnellende behandeling (stimuleert de haarzakjes)
  • een conditionerende samenstelling (voorkomt kroezen, maakt ontembare strengen gladder)
  • levert glans (versterkt de glans van het haar)
  • een balsem voor haarpunten (beschermt haarpunten tegen schade)

Hoe worden natuurlijke oliën verkregen?

Zoals de naam al zegt, komen natuurlijke oliën uit de natuur, dus ze worden gewonnen uit planten die groeien op Aarde. Al eeuwenlang weten mensen van de krachten die verstopt zitten in de kleine zaadjes, pitjes en nootjes. Deze worden gebruikt om natuurlijke oliën uit te winnen. Dit zorgt ervoor dat natuurlijke oliën hun vitamins, mineralen en onverzadigde vetzuren in de beste vorm behouden, waardoor ze de hoofdhuid en het haar kunnen voeden.

Hoe werken haaroliën?

Natuurlijke haaroliën worden gemaakt van moleculen, die als hoofddoel hebben om binnen te komen in de menselijke cellen. Deze ‘talentvolle’ oliën hebben buitengewoonlijke mogelijkheden, omdat ze in staat zijn om binnen te komen in de innerlijke structuur van het haar, waar ze het van binnenuit kunnen voeden. In andere woorden, ze komen in de haarkern, penetreren de haarzakjes, balanceren de processen in de hoofdhuid en daarnaast geven ze het haar een prachtig uiterlijk op het moment dat het wordt aangebracht. Kun je nagaan dat deze combinatie van talenten niet wordt geleverd door een enkele shampoo, conditioner of balsem.

Kun je gewoon iedere haarolie kopen?

Er zijn veel haaroliën beschikbaar. Deze worden gewonnen uit zaden, noten en vruchtvlees. Elk van deze heeft een verschillende set van eigenschappen, een verschillende samenstelling van vetzuren, diverse vitamines en deeltjesgroottes. Hierdoor kan elk van hen het haar anders beďnvloeden. Dus…

… Hoe kies je de beste haarolie?

Het beste idee is om de oliën uit te kiezen op het aantal dominante vetzuren. Die zijn de stoffen die de molecuulgrootte van een specifieke haarolie bepalen. De oliedeeltjes kunnen worden verdeeld in drie groepen (drie groottes). En de moleculen moeten passen bij de haarporositeit.